Društvo

Vlažni kolovozi, smanjena vidljivost

Vlažni kolovozi, smanjena vidljivost
Foto: N.N. | Vlažni kolovozi i magla na putevima

BANJALUKA - U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, a vidljivost je zbog magle smanjena na većini puteva koji prolaze kroz kotline, uz rijeke i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske

Zbog minerskih radova danas od 12.00 do 17.00 časova biće privremenih obustava saobraćaja na dionici putnog pravca Doboj-Tuzla /Poljice-Gavrići/.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Trnovica dva-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, pa se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, u mjestu NP Sutjeska-Priboj, opština Foča.

Zbog deminerskih radova na putnom pravcu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se obustavlja 30 minuta, a vozila propuštaju 15 minuta.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se i dalje odvija usporeno zbog v​ećeg odrona.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka saobraćaj je povremeno usporen zbog sanacije klizišta.

Saobraćaj je, zbog sanacije klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od 7.00 do 16.00 časova.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

I u Federaciji BiH vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove.

Danas počinje sanacija mosta na Komaru, na magistralnom putu Donji Vakuf-Travnik, a za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, a putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima nisu evidentirana duža zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnim prelazima Novi Grad-Dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije