Društvo

Vodenicu nagrizao zub vremena, postala opasnost za prolaznike

Vodenicu nagrizao zub vremena, postala opasnost za prolaznike
Foto: Zlatan Čekić | Vodenicu nagrizao zub vremena, postala opasnost za prolaznike

SANSKI MOST - Na ušću rijeke Zdene u Sanu, u centru Sanskog Mosta, nalazi se drveni objekat koji je već dugo vremena u ruševnom stanju i može da ugrozi nečiju sigurnost.

Ovaj objekat je izgrađen prije više od deset godina i trebao je biti replika vodenice koja se nekada u prošlosti nalazila na istom mjestu, ali iz nepoznatih razloga nikada nije izgrađen do kraja. Zbog nemara, propadanja i zuba vremena, pa i čestih poplava, objekat je u katastrofalnom stanju, sa konstrukcijom koja se nagnula, pa se stiče utisak da bi građevina svakog časa mogla pasti u rijeku Zdenu.

Osim što estetski ružno izgleda, moglo bi se dogoditi da neko nastrada, kažu građani. Pored toga, nedovršena vodenica je vremenom postala mjesto gdje vrijeme provode beskućnici, pa i lica koja konzumiraju alkohol i narkotička sredstva, te se u unutrašnjosti mogu pronaći gomile smeća i odbačenih stvari. Iako je do sada u nekoliko navrata općinskoj inspekciji i drugim nadležnim institucijama od strane građana, pa i općinskih vijećnika, ukazivano na loše stanje ovoga objekta, do sada se na ovom pitanju ništa nije uradilo.

Inače, u prošlosti je na vodotoku Zdene, neposredno prije njenog ušća u Sanu, postojao veliki broj vodenica, ali niti jedna nije sačuvana.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije