Društvo

Volonteri pomažu građanima Bijeljine

Volonteri pomažu građanima Bijeljine
Foto: N.N. | Volonteri pomažu građanima Bijeljine
N.N.

BIJELJINA - Od utorka 20 volontera i 30 pripadnika Jedinice za opšte namjene u okviru Civilne zaštite Grada Bijeljina će biti na usluzi pri nabavci životnih namirnica i lijekova građanima starijim od 65 godina, ali i licima koja su u kućnoj izolaciji.

Građani kojima je potrebna pomoć ove vrste treba da se prijave na brojeve telefona 055 233 154 i 055 233 155.

Volonteri će posle poziva građana otići na adresu s koje je poziv upućen, gdje će od građana dobiti spisak potrepština i novac. Potrepštine će kupovati u najbližim prodavnicama i apotekama i, uz fiskalni račun, nositi ih građanima.

Volonteri će biti angažovani od ponedeljka do subote, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Civilna zaštita će obezbijediti zaštitnu opremu volonterima, a biće kontaktirani i glavni trgovački objekti da se volonterima obezbijedi prioritet prilikom ulaska u prodavnice. Volonteri će dobiti i akreditivne kartice kako bi mogli da dokažu svoj identitet, odnosno, kako bi mogle da se suzbiju eventualne zloupotrebe.

Takođe, pri kontaktu volontera sa građanima, važno je da se drži distanca između između njih, kako se ne bi izlagali opasnosti da prošire zarazu.

Civilna zaštita moli građane kojima je potrebna pomoć da imaju razumijevanja i da ne opterećuju volontere preko potrebe, odnosno da planiraju svoje potrebe, kako ne bi upućivali pozive svaki dan, ali i da količina namirnica koje će kupovati uz pomoć volontera, bude prilagođena situaciji i mogućnostima volontera.

Javni poziv za volontere je još uvijek otvoren u Područnom odjeljenju Republičke uprave Civilne zaštite, a volonteri se mogu prijaviti na broj telefona 055 201 017 ili u Centar za obavještavanje na broj 121.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije