Društvo

Vozači oprez: Klizavi kolovozi, poledica i magla

Vozači oprez: Klizavi kolovozi, poledica i magla
Foto: Ilustracija | Vozači oprez: Klizavi kolovozi, poledica i magla

BANJALUKA - U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, u višim predjelima i preko planinskih prevoja neophodan je oprez zbog poledice, a magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, posebno na širem području Mrkonjić Grada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjerena su na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva -Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica.

U Federaciji BiH ugaženog snijega na kolovozu ima u višim predjelima, dok se na ostalim dionicama saobraća po pretežno mokrom kolovozu.

Niska temperatura pogoduje formiranju poledice, pa je neophodan pojačan oprez posebno na na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Bugojna i Goražda.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

Na dionici auto-puta A-1, Sarajevo zapad-Lepenica, zbog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku u tunelu Igman, kao i na mjestu radova.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije