Društvo

Vozači, oprez: Kolovozi mokri i klizavi, vidljivost smanjena

Vozači, oprez: Kolovozi mokri i klizavi, vidljivost smanjena
Foto: Ilustracija | Vozači, oprez: Kolovozi mokri i klizavi, vidljivost smanjena
Fena

BANJALUKA, SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini kolovozi su mjestimično vlažni, a magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Doljani, Neum 1 i Bosanski Brod. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije