Društvo

Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost u gotovo svim krajevima

Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost u gotovo svim krajevima
Foto: N.N. | Vozači oprez: Magla smanjuje vidljivost u gotovo svim krajevima

BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost u gotovo svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a najizraženija je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove Save, Vrbasa, Drine, Bosne, Spreče i Lašve, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U mjestima sa maglom vozačima se savjetuje dodatan oprez, jer su kolovozi vlažni i klizavi.

Iz AMS napominju da na dionicama u višim predjelima, pored usjeka i kamenih kosina ima sitnijih odrona.

Kraći zastoji ili potpune obustave saobraćaja aktuelni su na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi.

Na regionalnom putu Vršani-Rača u rejonu Ostojićeva danas će do 15.00 časova zbog izvođenja radova potpuno biti obustavljen saobraćaj, a vozila će biti preusmjeravana na alternativne pravce.

Kroz grad Bijeljinu, na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, zbog radova obustavljen je saobraćaj kroz ulice 27. marta i Srpske vojske, pa se teretna vozila preusmjeravaju na obilaznicu, a putnička vozila na gradske ulice.

Obustavljen je saobraćaj i na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale u tunelu Kalovita brda zbog njegove sanacije, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnom puta Vijaka jedan-Derventa, u mjestu Donji Smrtići, zbog presvlačenja kolovoza saobraćaj se odvija usporeno.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedan-Nevesinje dva u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U distriktu Brčko u toku su radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske/Brčko distrikt/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Zbog sanacije klizišta na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionicama regionalnih puteva Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na području Banjaluke zbog izgradnje trake izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka jedan-Banjaluka /Rudarska/.

U FBiH aktuelni su radovi na dionici autoputa Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, zbog čega se preticajnom trakom usporena saobraća.

Zbog radova na magistralnom putu u Vogošći, Ulica Igmanska, od 8.00 do 17.00 časova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, a moguće su i povremene obustave do 15 minuta.

Usporeno se saobraća i na magistralnom putu u Konjicu i kod mjesta Drivuša, te magistralnom putnom pravcu Odžak-Vukosavlje, kao i na regionalnim putevima Živinice-Međaš, Podlugovi-Breza-Vareš i Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na hrvatskoj strani sužen je kolovoz na graničnom prelazu Stara Gradiška-Gradiška, tako da se na ovom prelazu mogu očekivati duža zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije