Društvo

Vozači oprez: Mokri i klizavi putevi

Vozači oprez: Mokri i klizavi putevi
Foto: N.N. | Vozači oprez: Mokri i klizavi putevi

BANJALUKA - Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez problema, a u Krajini i Hercegovini kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U većem dijelu Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mokrom i mjestimično klizavim kolovozima, a vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra.

Zastoji ili kraće obustave saobraćaja mogu se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta u naselju Gredice u distriktu Brčko od danas će se od 8.00 do 16.00 časova izvoditi deminerski radovi od fabrike "Pirometal" do šljunkare u blizini skretanja za mjesto Marići.

Za vrijeme deminiranja obustava saobraćaja trajaće po 30 minuta, a vozila će biti biti propuštana po 10 minuta. Deminiranje i izmjena režima saobraćaja trajaće do 30. novembra.

Saobraćaj je potpuno obustavljen kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske, na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila isključivo se odvija obilaznicom.

Na magistralnom putu LJubogošta-Pale kroz tunel Kalovita Brda saobraćaj je obustavljen zbog sanacionih radova, te se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se neizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima na snazi ostaje zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja se preusmjeravaju na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

S ciljem bezbjednog saobraćanja vozila na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

U toku su radovi na dionicama magistralnih puteva Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ - Gornja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Kroz Nevesinje je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne mreže i kolovoza na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedan-Nevesinje dva.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak u mjestu Klakari Gornji, dolazi do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Za vrijeme deminiranja obustava saobraćaja trajaće po 30 minuta, a vozila će biti biti propuštana po 15 minuta. Deminiranje i izmjena režima saobraćaja trajaće do 16. novembra.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak dolazi do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 18.00 ćasova.

Tokom deminiranja obustava saobraćaja trajaće po 30 minuta, a vozila će biti biti propuštana po 10 minuta. Deminiranje i izmjena režima saobraćaja trajaće do 22. decembra.

U Federaciji BiH u toku su radovi na magistralnom putu Drivuša i Konjic, kod mosta, kao i na regionalnim putevima Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja

Zbog sanacije mosta na dionici regionalnog puta Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri u mjestu Mehurići saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije