Društvo

Vozači oprez: Poledica u višim predjelima, magla duž rijeka

Vozači oprez: Poledica u višim predjelima, magla duž rijeka
Foto: Ilustracija | Vozači oprez: Poledica u višim predjelima, magla duž rijeka

BIJELJINA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros vlažni, zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, dok je u kotlinama i duž rijeka mjestimično smanjena vidljivost zbog magle.

Na dionicama uz rijeku Savu vidljivost je smanjena zbog magle na 50 do 100 metara.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Zbog snježnih smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Ulog - Klanci preko prevoja Morine.

Zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na liniji razgraničenja), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U toku je sanacija ovog klizišta.

Zbog bušačko-minerskih radova, danas će privremeno biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Lukavica-Pale, u mjestu Zlatište, od 15.00 do 16.00 časova u trajanju pet do sedam minuta u jednom ili dva intervala.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa (Žirovine)-Vrhovi zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog sanacionih radova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici na magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granica BiH/Hrvatska (Jasenovac) u dužini 16,5 kilometara.

U toku je izgradnja saobraćajnice (pristupa novom carinskom terminalu) i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane, izmijenjen je saobraćaj i postavljena privremena signalizacija na magistralnom putu dionica Kotor Varoš-Obodnik.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Zbog radova u tunelu "Ugar", na magistralnom putu na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske (Ugar) izmijenjen je režim saobraćaja.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa premašuje 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila mase veće od 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

Na području Federacije BiH zbog radova u tunelu "Crnaja" na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim satima od 23.30 do 4.30 saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu "Skela", na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima, od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Jablanica-Mostar, Blažuj-Gromiljak, Doboj-Gračanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije