Društvo

Vozači oprez, gusta magla smanjuje vidljivost

Vozači oprez, gusta magla smanjuje vidljivost
Foto: Ilustracija | Vozači oprez, gusta magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u dolinama i uz riječne tokove, a poseban oprez savjetuje se vozačima na širem području Gradiške, Prijedora, Doboja, te donjeg i gornjeg Podrinja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Gusta magla u Federaciji BiH /FBiH/ smanjuje vidljivost na pojedinim dijelovima dionica u dolinama Bosne, Save, Spreče i Neretve.

Na dionicama na kojima su aktuelni radovi, saobraćaj se odvija usporeno, a vozači su obavezni da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Režim saobraćaja izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". Radovi će trajati do kraja godine.

Zbog radova usporeno se saobraća na magistralnim putnim pravcima Banjaluka-Srpske Toplice, Banjaluka-Čelinac-Kotor Varoš, Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke stijene, na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva u Ulici Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Na dionici magistralnog puta Krupa na Vrbasu-Bočac zbog radova dolazi do desetominutnih obustava saobraćaja u periodu od 7.00 do 17.00 časova.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, a vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini zbog čega se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom.

Na regionalnom putu Lopare-Priboj zbog aktiviranog klizišta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, te preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog klizišta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnim putevima Mitrovići-Prisika, Bratunac tri-Drinjača, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zabrana saobraćaja zbog oštećenja mostova i dalje je snazi na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Srpske i FBiH/ u mjestu Žeželja za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, te na lokalnom putu prema manastiru Petrovo za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

U FBiH u toku je asfaltiranje regionalnog puta Podlugovo-Visoko, pa dolazi do obustave saobraćaja na dionici Most na Stavnji-LJeševo. Za vrijeme obustave alternativni pravci su auto-put Podlugovi-Visoko, kao i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko i obratno.

Na ulazu u Bugojno zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo, na području Stupa, te se ovom dionicom saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije