Društvo

Voziti oprezno - povećan broj motociklista i biciklista

Voziti oprezno - povećan broj motociklista i biciklista
Foto: Ilustracija | Voziti oprezno - povećan broj motociklista i biciklista
N.N.

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj je umjerenog intenziteta, bez zastoja i posebnih ograničenja, a vozačima se skreće pažnja na povećan broj motociklista i biciklista, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Vozačima se savjetuje da zbog visoke temperature vazduha izbjegavaju putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana, da prave češće pauze i izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova izmjene u saobraćaju su na putevima Prijedor-Kozarac, Banjaluka-Prijedor, Prijedor tri-Stara Rijeka, Rudanka–Doboj, Bijeljina-Šepak, Teslić-Podjezera, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Ćesim-Pridvorci, Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo.

Do povremenih obustava u saobraćaju zbog deminerskih radova dolazi na putevima Miljevina-Brod na Drini, Brod-Odžak, Šamac-Grebnice, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Polje-Podnovlje.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj i putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, zbog aktiviranog klizišta na putevima Foča-Goražde, Bistrica-Podgrab, Ukrina-Gornja Vijaka, dok na putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila prolaze otežano, a za teretna je saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni teret kretaće se putevima Donje Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivna, Banj Brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača, Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod i Karuše-granični prelaz Brod.

U FBiH se zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug saobraćaj odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje se saobraćaj odvija usporeno.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac danas će od 13.00 do 14.00 časova doći do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva za auto-put u mjestu Ševaš NJive na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari /dionica Cerik-pijaca "Arizona"/. Obustave traju pola časa, a 15 minuta se propuštaju vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, vozi se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Bihać-Bosanski Petrovac /dionica Ripač-Dubovsko/ i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije