Društvo

Vreli ljetni dan u Banjaluci, Vrbas najbolji spas

Vreli ljetni dan u Banjaluci, Vrbas najbolji spas
Foto: Jelena Đurđević | Vreli ljetni dan u Banjaluci, Vrbas najbolji spas

BANJALUKA – U Republici Srpskoj danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog velikih vrućina i temperature koja će na jugu i sjeveru iznositi i do 40 stepeni Celzijusovih, a kako danas izgleda Banjaluka možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Fotograf "Nezavisnih novina" provozao se na nimalo ugodnih 37 stepeni, koliko je pokazivalo u automobilu, te zabilježio nekoliko fotografija u Ulici Veselina Masleše, popularnoj 'Gospodskoj', u parkiću, te na banjalučkoj plaži kod Zelenog mosta, odnosno Abaciji.

Dok su sugrađani koji su se zatekli u centru grada žurili da stignu na svoje odredište, najbolji spas od vrućina pronašli su oni koji se rashlađuju na obalama Vrbasa.

Prema podacima AccuWeathera, u Banjaluci je u 14 časova zabilježeno 34 stepena Celzijusa, dok je subjektivni osjećaj zbog velike vlažnosti iznosio 40 stepeni.

Prema prognozi u Banjaluci će u najtoplijem dijelu dana, oko 16 sati, biti 37 stepeni.

Stručnjaci savjetuju da se na ovako visokim temperaturama reducira boravak na otvorenom, te da se unosi što više tečnosti.

Osvježenje za sve građene BiH stiže u srijedu, kada će prema prognozama meterologa temperatura da se spusti do 22 stepena Celzijusa.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije