Društvo

Vrhovac: Pokazalo se da su naši protivpožarni sistemi bili ispravni

Vrhovac: Pokazalo se da su naši protivpožarni sistemi bili ispravni
Foto: N.N. | Vrhovac: Pokazalo se da su naši protivpožarni sistemi bili ispravni

BANJALUKA - Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRB RS), ističe da je njihove protivpožarne sisteme, oko mjesec dana prije požara, provjeravala ovlaštena kompanija i bili su ispravni.

"I ne samo protivpožarni sistem IRB-a, već na nivou kompletne zajednice etažnih vlasnika. To nije samo naša zgrada, već smo mi dijelom vlasnici, a više od 40 pravnih lica tu ima svoje poslovne prostore i obavlja svoje poslove u okviru iste zgrade. Ja nisam želio ni na koji način da utičem na rad ni MUP-a ni Tužilaštva, strpljivo smo čekali i drago mi je da su potvrđena sva naša ubjeđenja", rekao je za "Nezavisne novine" Vrhovac, komentarišući rezultate dosadašnje istrage, koji su pokazali da je požar započeo u dijelu bašte picerije "Corso".

On je istakao da im prestoji dalji rad na što bržem renoviranju i stavljanju u funkciju kompletnih protora koji su vlasništvo IRB-a RS.

"Mi smo u proteklom periodu bili u komunikaciji sa osiguravajućim društvom kod kojeg smo osigurani. Oni su preuzeli na sebe da urade procjenu štete. Pravili smo dogovor da osiguravajuća kuća vrati sve u prvobitno stanje, shodno našoj polisi osiguranja", naveo je Vrhovac.

On je u izjavi za "Nezavisne novine" dodao da još ne rade sa istim kapacitetima, jer im dio radnika još radi od kuće.

"Proces rada je nesmetan, samo što se radi u malo izmjenjenim okolnostima. Dinamika je ista, naši korisnici ne osjećaju probleme koje mi imamo zbog požara", naveo je Vrhovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije