Društvo

Vrhunska usluga u novootvorenom "Specijalističkom centru Banja Vrućica"

Vrhunska usluga u novootvorenom "Specijalističkom centru Banja Vrućica"
Foto: Vladimir Stojaković | Otvoren "Specijalistički centar Banja Vrućica": Vrhunska usluga za pacijente

TESLIĆ - Zdravstvena ustanova "Specijalistički centar Banja Vrućica" svečano je danas otvorena u Ulici svetog Save u Tesliću, čime su građani ove opštine dobili širok spektar zdravstvenih usluga na jednom mjestu.

Osnivanjem ove ustanove, Zdravstveno-turistički centar (ZTC) "Banja Vrućica" proširuje svoju djelatnost na područje porodične i interne medicine, te svim Teslićanima u centru njihovog grada nudi vrhunsku prevenciju i zdravstvenu zaštitu.

Uz porodičnu medicinu te stomatologiju, pacijentima su na raspolaganju brojne vrste specijalističkih usluga - kardiologija, interna medicina, dermatologija, a u dogledno vrijeme i reumatologija te radiologija.

Dr Spomenka Paurević, direktor Zdravstvene ustanove "Specijalistički centar Banja Vrućica", kaže da je ZTC "Banja Vrućica" prepoznala potrebu stanovništva da im se ponudi kvalitetnije mjesto na koje će dolaziti, a gdje će se s njima postupati s uvažavanjem i ljubavlju.

"Naravno, prateći potrebe svojih pacijenata, mi ćemo nastojati da im u dogledno vrijeme obezbijedimo sve ono što im bude trebalo. Naša porodična medicina je sklopila ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja, tako da osiguranici neće biti uskraćeni ni za jednu uslugu koju bi dobili i u Domu zdravlja. Naravno, i svi drugi stanovnici su dobro došli u našu ustanovu, da im se ukaže bilo koji specijalistički pregled", rekla je Paurevićeva.

Zvanicama koje su bile na svečanom otvaranju zahvalila je na dolasku, te istakla da je ovaj specijalistički centar tu da im ponudi ne samo zdravstvenu uslugu, već i toplu ljudsku riječ.

Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", rekao je da su razmišljali kako da povežu banju i opštinu Teslić, tako da su se "pomjerili" ka centru ove opštine kako bi građani na ovoj lokaciji mogli dobiti sve što im je potrebno kada je riječ o specijalističkim pregledima i dijagnostičkim procedurama.

"Ovo je naš doprinos i razvoju primarne zdravstvene zaštite kroz razvoj porodične medicine, sa svim pratećim konsultantskim službama. Ovdje će biti i stomatologija, a pored ćemo, najkasnije u naredna dva mjeseca, otvoriti apoteku", naveo je Bogdanić.

Kako je dodao, plan je da apoteka radi 24 sata dnevno da bi stanovnicima Teslića bilo omogućeno da dođu do lijeka u momentu kada im je on potreban. Istakao je da takva apoteka vjerovatno nema ekonomsku opravdanost, ali je u pitanju društvena odgovornost.

Bogdanić je naglasio da će u novootvorenom specijalističkom centru pacijentima na usluzi biti svi ljekari iz "Banje Vrućice", ali i stručnjaci iz ostalih zdravstvenih ustanova, uključujući i specijaliste i konsultante iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci, dobojske bolnice, ali i drugih gradova.

"Svakako, primarna nam je dobra saradnja sa lokalnim Domom zdravlja i mi ćemo nastojati da jedni druge nadopunjujemo, a nikako da budemo konkurencija", istakao je Bogdanić te naglasio da će kvalitetna zdravstvena zaštita biti pružana po povoljnim cijenama, jer cilj nije profit, već da budu pristupačniji svim građanima opštine Teslić.

Teslićanka Biljana Kuzmanović pohvalila je odnos "Banje Vrućice" prema građanima Teslića.

"Svakako je ova zdravstvena ustanova od velike koristi. Ovakvih centara, naravno, nikad nije previše jer mi usluge tražimo po drugim opštinama, odnosno zdravstvenim ustanovama", navela je Kuzmanovićeva.

I Miroljub Letić, predsjednik Skupštine opštine Teslić, ocijenio je da je novootvorena zdravstvena ustanova od velikog interesa za građane opštine Teslić.

"Ova zdravstvena ustanova će u narednom periodu omogućiti bolju i uspješniju prije svega prevenciju, ali i liječenje stanovništva", naglasio je Letić.

Današnjoj svečanosti prisustvovale su brojne ugledne zvanice iz svih sfera javnog života, uključujući i Radeta Rakulja, predsjednika Udruženja penzionera RS.

Dobitnici "Turističke prizme"

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" dobitnik je "Turističke prizme" u kategoriji zdravstvenog turizma za jugoistočnu Evropu, a koju dodjeljuje žiri sastavljen od međunarodnih turističkih novinara.

Prestižno priznanje "Banji Vrućici" dodijeljeno je na WESTM konferenciji, održanoj nedavno u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije