Društvo

Vrijedni i kreativni pokloni firme "Smilelove" za bebe i porodilje

Vrijedni i kreativni pokloni firme "Smilelove" za bebe i porodilje
Foto: N.N. | Darivanje poklona za bebe u Plavoj poliklinici

TUZLA - Bebama u porodilištu Plave poliklinike u Tuzli ovih dana su poklonjene igračke i posteljine firme Smilelove iz Sarajeva.

"Čast nam je i zadovoljstvo što smo u prostorijama Plave bolnice Centar imali priliku ugostiti Elmu Smajlović, osnivačicu domaćeg brenda Smilelove, koja nas je obradovala kreativnim i ručno izrađenim poklonima za naše porodilje", poručila je Meliha Hukić ispred Plave poliklinike.

Smilelove je prva bh. firma koja stvara ekološki prihvatljive tekstilne proizvode.

"Kao društveno odgovorna firma, Smilelove brine o budućim naraštajima", objašnjava direktorica firme Elma Smajlović. 

"Bebe smo darivali sa igračkama i posteljinom od prirodnog pamuka, baš onakvog kakvog ga je sama priroda stvorila. To nam je bilo tako divno iskustvo, zaista sam sretna što smo imali priliku za saradnju sa Plavom poliklinikom."

Brend se vodi konceptom upotrebe neobrađenog i hemijski netretiranog pamuka, kao i recikliranih materijala, u cilju očuvanja životne sredine.

"Pri tome, koristimo isključivo materijale iz Bosne i Hercegovine i sve proizvode pravimo u našoj držav", dodaje Smajlović.

Od 2019. godine, ova firma je započela novu fazu svog razvoja uz podršku i zajedničko ulaganje Startup studija Fondacije Mozaik.

U planu je i skoro širenje na regionalna tržišta.

Iz Plave poliklinike poručuju da je sa brendom dogovoreno i potpuno opremanje apartmana za porodilje: "Posebno nam je drago što ćemo nastaviti saradnju kroz kreiranje eco-friendly apartmana za naše porodilje, uz originalne dekoracije organskog porijekla iz njihovog raznovrsnog asortimana."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije