Društvo

Pratite nas na Google news

Vrtići u USK ponovo otvorili vrata

Vrtići u USK ponovo otvorili vrata
Foto: N.N. | Vrtići u USK ponovo otvorili vrata
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Dječji vrtići na području Unsko-sanskog kantona danas su započeli s radom u skladu s preporukama Ministarstva zdravstva USK o očuvanju povoljne epidemiološke situacije zbog pandemije virusa korona.

Direktor Dječjeg vrtića "Krajiška radost" u Sanskom Mostu Elvedin Muminović kaže kako su rad započeli s nešto manjim brojem djece nego što je uobičajeno.

"Radi zaštite zdravlja djece i uposlenika instrukcije su da se u početku radi sa grupama od 10 do 12 djece. Zbog toga ne možemo odmah primiti sve mališane, a vodili smo računa o prioritetima i da porodicama gdje su oba roditelja zaposlena ili se nema ko brinuti o djeci omogućimo prednost", istakao je Muminović.

U proteklom periodu, prema riječima resorne ministrice zdravstva, Nermine Ćemalović, obavljena su testiranja na virus korona svih zaposlenika u predškolskim ustanovama.

"Načinili smo analizu svih vrtića u kantonu, kojih ukupno ima 28.  Nekoliko ih neće moći da ispuni sve potrebne uslove za rad koji predviđaju posjedovanje prostorija određene kvadrature za boravak grupa djece", istakla je Ćemalovićeva. Ona je dodala da u takvim situacijama planiraju upotrijebiti prostore osnovnih škola kako bi se pomoglo predškolskim ustanovama.

"Ukoliko bude veliki broj zahtjeva za boravak djece u vrtićima, upotrijebićemo i adekvatne prostore u školama kako bismo to omogućili", kazala je ona.

 Sve predškolske ustanove moraju ispuniti strogo propisane mjere u vezi sa dezinfekcijom prostora i zaštitom zdravlja djece i uposlenika. Za razliku od vrtića, ostale obrazovne ustanove na području Unsko-sanskog kantona neće započeti rad u ovoj školskoj godini, s tim da će učenicima završnih razreda biti omogućeno polaganje mature.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije