Društvo

Weekend Media Festival okupio više od 5.000 posjetilaca

Weekend Media Festival okupio više od 5.000 posjetilaca
Foto: Ustupljena fotografija | Weekend Media Festival okupio više od 5.000 posjetilaca

ROVINJ - Weekend Media Festival, koji je 15. put održan u sjajnoj atmosferi Tvornice duhana u Rovinju, okupio je više od 5.000 posjetilaca.

"Razloga za slavlje ovih je dana u Rovinju bilo mnogo, od vrhunskih panela i predavača, do ludih zabava, te se vodila i rasprava o ljudskim pravima i fake newsu, slušala poučna predavanja o najavljivanoj recesiji, Mossadu, raspravljalo o tome može li se inovativnost naučiti, a sve su zaokružili TV maratonci, prepoznatljiva TV lica regije", kazali su organizatori.

Tomo Ricov, direktor festivala i direktor programa, naveo je da se Weekend pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz cijele regije, ali i svijeta, a sve s istim ciljem, da se uči, širi krug poznanstava, ali i da se u neformalnom okruženju provede kraj ljeta i proslavi jubilej.

"Ovogodišnji Weekend je okupio više od 5.000 posjetilaca koji su u prostorima stare Tvornice duhana Rovinj širili dobre vibracije", kazao je Ricov.

Ovogodišnji Weekend imao je šareni presjek predavanja, panela i razgovora u ugodnoj atmosferi.

Tu su bila predavanja novinara Yossi Melman, kreativke Ghada Wali, Fabia Seidla, direktora za globalni kreativni razvoj u kompaniji "Meta".

Na panelu "Smrt činjenica" naglasak je stavljen na tačnost informacija koje su pod naletom fake newsa u velikom problemu.

O svom bogatom humanitarnom radu govorila je Jelena Đoković, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podijelio ekonomske savjete za jesen i zimu.

Weekend 15 nam je otkrio pobjednika domaćeg Food Tech startup takmičenja u organizaciji "Infobipa", "Maistre" i "Pepermint agencije", a to je Moj Gruntek, a dodjeli nagrada je prisustvovao i Michael Selden, CEO američke food tech kompanije "Finless Foods".

Weekend 15 je iznjedrio i pobjednike Golden Drum takmičenja, a svečanom dodjelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Golden Drum Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije