Društvo

Pratite nas na Google news

ZTC "Banja Vrućica": Instalirali punjač za električne automobile

ZTC "Banja Vrućica": Instalirali punjač za električne automobile
Foto: N.N. | ZTC "Banja Vrućica": Instalirali punjač za električne automobile
N.N.

TESLIĆ - Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" ide u korak sa svjetskim inovacijama - na parkingu hotela "Kardial" instalirali su punjač za električne automobile i tako postali prvi turistički kompleks u BiH koji nudi usluge ovoga tipa.

Punjač je kapaciteta dva puta 22 kw, što znači da se istovremeno mogu puniti dva automobila i još dva električna bicikla ili trotineta.

"Prije svega, instaliranjem ovog punjača želimo da pokažemo da je ZTC 'Banja Vrućica' kompanija koja funkcioniše prema ekološki prihvatljivim principima te na ovaj način dajemo svoj doprinos smanjenju zagađenosti i zaštiti životne sredine. Pored toga, svjesni smo i činjenice da u Evropi postoji sve veći broj korisnika ovakvih vrsta automobila, a naš je cilj da što više njih, u turističke svrhe, posjeti i naš zdravstveno-turistički kompleks", naglasila je Milijana Kerić iz Službe marketinga "Banje Vrućice".

Kako su naveli u "Banji Vrućici", ovaj punjač za električne automobile namijenjen je svim gostima, ali i spoljnim posjetiocima koji će ga moći koristiti prema ekonomski prihvatljivim cijenama.

Inače, jedno punjenje dovoljno je da automobil može da pređe 300 kilometara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije