Društvo

Za Osmijeh više: Mozzart obradovao udruženje iz Nevesinja

Za Osmijeh više: Mozzart obradovao udruženje iz Nevesinja
Foto: N.N. | Za Osmijeh više: Mozzart obradovao udruženje iz Nevesinja

Udruženje roditelja sa četvoro i više djece "Osmijeh više" u Nevesinju postoji već 15 godina. Za to vrijeme uspjeli su da okupe čak 108 višečlanih porodica.

Najbrojnija porodica u udruženju bila je sa sedmoro djece od kojih je najmlađe trenutno student. Sada ih u stopu prati porodica koja je prije nekoliko mjeseci dobila šestog sina. Svima njima trude se da pomognu u ostvarivanju što boljeg statusa u društvu.

Pomoć, kroz tradicionalnu akciju "Humanitarni tiket u podne", uputila im je i kompanija Mozzart, a taj plemeniti gest veoma ih je odbradovao.

"Želim da se zahvalim kompaniji Mozzart na donaciji, zaista veoma lijep gest. Donirani novac planiramo da podijelimo kao džeparac djeci iz višečlanih porodica koja budu išla na more", kaže Ljeposava Grahovac, predsjednica Udruženja "Osmijeh više" iz Nevesinja.

"Osmijeh više" okuplja i brojne porodice sa po četvoro ili petoro djece, a kriterijum za članstvo je da je najmlađe dijete u porodici đak ili student.

Udruženje je osnovano kako bi, kroz sistem, zaštitili majke četvoro i više djece, odnosno pomogli im da ostvare prava na nacionalnu penziju i materinski dodatak. Iako su svjesni da im tek predstoji borba za ta prava, zadovoljni su podrškom lokalne zajednice. Od dana osnivanja imaju stalno finansiranje iz budžeta opštine Nevesinje.

U radu se trude da udruženje ne predstavljaju kao humanitarnu organizaciju, a porodice kao socijalni problem društva, već njegov nacionalni interes. Zato rijetko traže pomoć od donatora, ali im podrška svakako znači.

"Sa zadovoljstvom podržavamo višečlane porodice jer zaista smatramo da one zaslužuju pažnju društva. Iako ovo udruženje nije tražilo pomoć, uputili smo im donaciju za podršku u radu na inicijativu plemenitog kladioca, Neše Bridžisa, koji se priključio našoj akciji 'Humanitarni tiket u podne'", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije