Društvo

Za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" 100.000 KM

Za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" 100.000 KM
Foto: Srna | Za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" 100.000 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo finansija da obezbijedi 100.000 KM za podršku humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".

Vlada je usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" i zadužila Ministarstvo finansija da iz budžetske rezerve u 2018. godini, u okviru Ostale budžetske potrošnje, obezbijedi taj iznos.

"Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja", navodi se u saopštenju iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović i ove godine, deveti put, realizuje se akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", u okviru koje će 23. decembra od 17.00 časova biti održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj, ni u Srbiji.

Direktan efekat primjene savremene robotike je znatno bolji ishod rehabilitacije i poboljšanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spine bifide, kao i povredama glave i kičme.

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije