Društvo

Za malo para šoping i obilazak metropola, jednodnevni aranžmani od 25 do 90 KM

Za malo para šoping i obilazak metropola, jednodnevni aranžmani od 25 do 90 KM
Za malo para šoping i obilazak metropola, jednodnevni aranžmani od 25 do 90 KM

BANJALUKA - Popularne šoping ture do Beča, Graca ili Trsta zahuktavaju se kako kreću praznične rasprodaje u evropskim gradovima, a stanovnici RS ova veoma povoljna putovanja koriste da bi se snabdjeli kvalitetnom garderobom, ali i za turističke obilaske znamenitosti.

Turističke agencije obezbijedile su bogatu ponudu destinacija za jednodnevne šoping ture, a cijene aranžmana kreću se od 25 do 90 KM po osobi. Iako su u evropskim metropolama najveće rasprodaje u januaru, do tada se uglavnom razgrabi povoljna garderoba, pa mnogi u šoping jure već u decembru.

Prema riječima turističkih vodiča, pred predstojeće praznike putnici mogu da očekuju velike popuste, koji u mnogim buticima prelaze i 50 odsto.

- Novogodišnja i božićna sniženja su pravo vrijeme da se počastim kvalitetnom odjećom. U Gracu, gdje putujem svake godine, pazarim stvari po cijenama znatno nižim nego u našim prodavnicama - rekla je Banjalučanka Irena K.

U Turističkoj agenciji "Smiljić" u Banjaluci kažu da organizuju jednodnevna putovanja u Grac, Trst, Beč i Zagreb, te da su gotovo sva mjesta u autobusima za decembarske izlete već popunjena.

- Cijene se kreću od 25 KM, koliko košta putovanje u Zagreb, do 60 KM, koliko je potrebno izdvojiti za izlet u Beč - rekli su u ovoj agenciji, gdje dodaju da zbog prazničnih sniženja najviše zainteresovanih ima za odlazak u Grac koji košta 39 maraka.

Turističke agencije jednodnevna putovanja do evropskih prestonica uglavnom organizuju u decembru, subotom, a kako kažu, iz godine u godinu u autobusima se traži mjesto više.

U Turističkoj agenciji "Vuković" u Prijedoru ističu da po tradiciji u vrijeme božićnih i novogodišnjih sniženja nude jednodnevna putovanja u Austriju.

- Svake subote u decembru imamo tri do četiri puna autobusa za Grac i Beč. Za šoping turu u Gracu treba izdvojiti 40 KM, a za Beč 60 maraka - rekli su u agenciji "Vuković".

Dodaju da zainteresovanih ima i za putovanja u Zagreb, Split, Trst i Ljubljanu.

Stanovnici Semberije najviše vole da pazare u Beču, što su potvrdili i u bijeljinskoj agenciji "Hepi travel", gdje su istakli da najveću zainteresovanost očekuju narednog mjeseca.

- Jednodnevni aranžman za Beč košta 91 marku, a prijave su već počele - kažu u "Hepi travelu".

Među Dobojlijama je najviše zainteresovanih za dvodnevna putovanja do Beča i Bratislave koja koštaju 139 maraka.

- Za ove destinacije najviše je zainteresovanih stanovnika srednjeg životnog doba, koji osim prazničnih sniženja koriste priliku i da obiđu znamenitosti evropskih metropola - kažu u agenciji "Istra turs" u Doboju.

Tržni centri

U turističkim agencijama ističu da je među najposjećenijim tržnim centrima "Sajzberg" u Gracu, gdje su u vrijeme Adventa, ili pripreme za Božić, cijene upola snižene.

- Glavna šoping ulica u Trstu je Korzo, dok u Zagrebu većina pazari u centru "Arena", a mnogi putuju i u Split zbog novootvorenog tržnog centra "Mol" - istakli su u agencijama.

Destinacije

  • Zagreb 25 KM 
  • Ljubljana 35 KM 
  • Grac 40 KM 
  • Trst 39 - 45 KM 
  • Beč 60 - 91 KM

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije