Društvo

Za omladinske inicijative 15.000 KM

Za omladinske inicijative 15.000 KM
Foto: N.N. | Za omladinske inicijative 15.000 KM

BANJALUKA - Poziv za učešće u projektu "Sva lica aktivizma 2.0" kroz koji su obezbijeđena grant sredstva u ukupnom iznosu od 15.000 KM za provođenje 10 omladinskih zagovaračkih inicijativa ili aktivnosti otvoren je danas i trajaće do 11. aprila.

Prijaviti se mogu mladi starosne dobi od 15 do 30 godina iz Banjaluke, Kotor Varoša, Čelinca, Prnjavora, Srpca i Laktaša, samostalno, u paru sa nekim ili u malim timovima (tri osobe i više) putem linka, navode iz NVO Genesis Project. 

Kako navode, kroz ovaj projekat 50 mladih osoba učestvovaće u radionicama, mentorskim sesijama i dijalozima koje će organizovati Genesis Project, a čiji je cilj da mladi osmisle svoje projekte, odnosno zagovaračke inicijative ili aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Na kraju radionica biće odabrano 10 omladinskih zagovaračkih aktivnosti za čiju realizaciju će biti dodijeljena grant sredstva u ukupnom iznosu od 15.000 KM. 

Za sve dodatne informacije o ovom projektu i načinu učešća biće organizovane  informativne online sesije putem ZOOM aplikacije.

Projekat "Sva lica aktivizma" realizuje humanitarna organizacija "Genesis Project" iz Banjaluke, zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj projekta je jačanje mladih aktivista za zalaganje za pozitivne promjene u navedenim opštinama koje donose korist njima i mladim ljudima oko njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije