Društvo

Za podršku inovatorstvu i projekte razvoja tehnologija 185.000 KM

Za podršku inovatorstvu i projekte razvoja tehnologija 185.000 KM
Foto: N.N. | Za podršku inovatorstvu i projekte razvoja tehnologija 185.000 KM

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske raspisalo je danas konkurse za finansijsku podršku inovatorstvu u Srpskoj i za finansijsku podršku projekata razvoja tehnologija, vrijednih ukupno 185.000 KM.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je predviđeno da 65.000 KM bude raspoređeno na finansijsku podršku Savezu inovatora i udruženjima inovatora u Srpskoj i na podršku inovatorima pojedincima.

"Od tog iznosa, 45.000 KM je predviđeno za podršku Savezu i udruženjima inovatora, a 20.000 KM za inovatore pojedince", rekao je Šeranić na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da učesnici na ovom konkursu, koji je otvoren do 25. oktobra, mogu biti inovatori i organizacije inovatora koje su upisane u registar pravnih i fizičkih lica, koji se bave razvojem tehnologija, a koji se vodi u Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske.

"Konkursom za sufinansiranje projekata razvoja tehnologija, međunarodne saradnje, nabavke savremene opreme i učešća na stručnim skupovima o razvoju tehnologija u Srpskoj predviđeno je da ove oblasti budu podržane sa 120.000 KM", rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 26. oktobra, imaju pravna i fizička lica koja su upisana u registar pravnih i fizičkih lica koja se bave razvojem tehnologija, koji se vodi u Ministarstvu.

"Korisnici sredstava finansijske podrške projektima razvoja tehnologija dužni su da obezbijede finansijsko učešće u projektu u visini od najmanje 50 odsto od ukupne vrijednosti projekta, a Ministarstvo može najviše da izdvoji 10.000 KM po projektu", rekao je Šeranić.

On je dodao da se na internet stranici Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske nalaze potrebni obrasci i prijave na konkurse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije