Društvo

Za poplavljene 20 kreveta od "delija"

Za poplavljene 20 kreveta od "delija"
Za poplavljene 20 kreveta od "delija"

DOBOJ - "Delije", navijači beogradske Crvene zvezde, posredstvom Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", donirali su 20 kreveta porodicama u Doboju čije su kuće i stanovi poplavljeni u maju prošle godine.

"Sredstva su prikupljena na utakmici Crvena vezda - OFK Beograd prošle godine. Već smo uspjeli podijeliti u Obrenovcu 50 kreveta, u Doboju ćemo 20, a nadam se da ćemo u sljedećih desetak dana još oko 30 kreveta isporučiti u naselje Dobor u Modriči, te u Šamac", kazao je Goran Stojić, predstavnik "delija".

Krevete su, između ostalih, dobile porodice Pejić i Tešanović iz dobojskog naselja Usora, koje je uz prigradsko naselje Bare najviše stradalo u majskim poplavama.

"Za nekoliko dana će stići zamrzivač, nedostaju nam još televizor i komoda, sve ostalo imamo, uspjeli smo sanirati. Vaučer sam u potpunosti iskoristila za građevinski materijal", navela je Irena Pejić.

"Trenutno sam u Rudanci sa suprugom i djecom, koje sam jedva izbavio iz poplave. Sam saniram stan koji sam prije dvije godine kupio. Kreveti će ići djeci, u njihovu sobu, valjda ću je do ljeta završiti", rekao je Srđan Tešanović, čiji stan se nalazi u zgradi nekadašnje Šećerane na Usori, koja je izgrađena krajem 19. vijeka.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" za pomoć poplavljenima u Doboju dosad je utrošila oko 100.000 KM, a u planu im je da sa još toliko novca pomognu najugroženijim porodicama.

"U posljednjoj akciji posjetili smo 49 porodica, od kojih će 31-32 u narednih desetak dana dobiti bijelu tehniku, ormare, kuhinjske elemente. U sklopu akcije renovirali smo dvije kuće u Ustaničkoj ulici, te jedan stan u gradu, u soliteru", izjavio je Dušan Pavlović, predstavnik Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije