Društvo

Za sanaciju puteva u TK 4,2 miliona KM

Za sanaciju puteva u TK 4,2 miliona KM
Foto: Nataša Tadić | Za sanaciju puteva u TK 4,2 miliona KM

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je 34 projekta sanacije lokalnih i nekategorizovanih puteva u Tuzlanskom kantonu te povećala iznos za ove namjene.

Ovom odlukom je Vlada TK dala saglasnost Direkciji regionalnih cesta TK da počne s realizacijom 34 projekta sanacije lokalnih i nekategorizovanih cesta. Prvobitno je bilo planiran određeni iznos, ali je on povećan.

"Mi smo za te namjene imali 3,8 miliona KM. Međutim, nakon što je Direkcija regionalnih cesta TK provela javni poziv, kada su sumirani svi projekti, trebalo je više od 4,2 miliona KM.  Mi smo našli dodatne rezerve za 465.000 KM i odobrili sve ispravne projekte koje su kandidovali gradovi, opštine i mjesne zajednice", pojasnio je Mustafa Šakić, ministar trgovine, turizma i prometa Tuzlanskog kantona.

Odlukom Vlade bit će izdvojeno 180.000 KM za sanaciju lokalnih cesta na području mjesne zajednice Pasci, koja je na području grada Tuzle, potom 260.000  KM za ceste u Srebreniku, za ceste u mjesnoj zajednici Devetak u Lukavcu bit će izdvojeno više od oko 69.000 KM, za Teočak oko 150.000 KM, za  opštinu Banovići 143.000 itd.

Inače, Direkcija regionalnih cesta TK prošle godine je završila 18 projekata na rekonstrukciji putnih pravaca. Među najznačajnijim je rekonstrukcija regionalne ceste na području općine Teočak, gdje je uloženo oko dva miliona KM. Okončani su i radovi na dijelu regionalne ceste Priboj - Sapna, kao i raskrsnica na ulazu u Banoviće. 

Stanje regionalnih cesta na području Tuzlanskog kantona pokazuje da je potrebna  rekonstrukcija velikog broja dionica. U Tuzlanskom kantonu ima 318 km regionalne ceste, 302 km asfaltne ceste i 15 km makadamske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije