Društvo

"Za život": Pet projekata za borbu protiv nasilja nad ženama

"Za život": Pet projekata za borbu protiv nasilja nad  ženama
Foto: N.N. | "Za život": Pet projekata za borbu protiv nasilja nad ženama

BANJALUKA - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembra, Fondacija "Za život" najavljuje početak realizacije pet projekata koji su usmjereni na eliminaciju negativnih uticaja na odluke žena u oblasti reprodukcije.

"Smatramo da je prisiljavanje žena na negativne izbore u oblasti reprodukcije putem stvaranja nepovoljnih uslova za rađanje i podizanje porodice poseban, nedopustiv oblik nasilja nad ženama", navode iz Fondacije.

Dodaju da su žene danas izložene najrazličitijim vrstama pritisaka i prepreka da realizuju svoju odluku da rode i da podižu porodicu.

"Kako bismo doprinijeli borbi protiv nasilja nad ženama, Fondacija će nakon aktuelne faze potpisivanja memoranduma o saradnji sa domaćim i međunarodnim partnerima otpočeti sa koordinisanim aktivnostima u oblasti radnih odnosa i radnog okruženja. U pitanju je projekat kojim je predviđena izrada konkretnih mjera za poslodavce u svim sektorima djelatnosti u RS, koje će doprinijeti stvaranju povoljnog radnog okruženja za zasnivanje i podizanje porodice", navode iz Fondacije. Drugim projektom predviđena je izrada konkretnih politika i mjera za lokalne zajednice u RS u cilju izgradnje lako dostupnog i operativnog sistema podrške zasnivanju i podizanju porodice na lokalnom nivou.

Dodaju da su tu i aktivnosti osnaživanja žena i porodica - projekti koji će kroz najrazličitije oblike radioničkog, psihološkog i pravnog individualnog i grupnog savjetovanja obučiti članove porodica, prije svih - žene, da se nose sa najrazličitijim izazovima današnjice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije