Društvo

Zabrana prevoza za teretna vozila preko 7.5 tona ukupne mase

Zabrana prevoza za teretna vozila preko 7.5 tona ukupne mase
Foto: Ilustracija | Zabrana prevoza za teretna vozila preko 7.5 tona ukupne mase

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je Naredbu o zabrani saobraćaja za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila koja će biti angažovana u navedenim aktivnostima, za 01. maj 2022. godine od 07.00 do 17.00 časova na magistralnom putu M1-100 Kozarska Dubica-Draksenić-Granični prelaz Donja Gradina i magistralnom putu M1-102 Draksenić – Gradiška, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Naredba se izvršava u cilju bezbjednosti učesnika komemorativnog skupa u Donjoj Gradini koji se organizuje povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncetracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratišu Donjoj Gradini, navodi se u saopštenju

Istovremeno, povodom Međunarodnog praznika rada - 1.maja, ministar unutrašnjih poslova Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, za 01. maj 2022. godine od 00.00 do 02. maja 2022. godine do 24.00 časova.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedene dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije