Društvo

Zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Romanije

Zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Romanije
Foto: N.N. | Zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Romanije

BANJALUKA - Za teretna vozila je preko Romanije i dalje na snazi potpuna zabrana zbog otežanih uslova za odvijanje saobraćaja i snijega na kolovozu, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske, iz kojeg podsjećaju vozače da je od sutra zakonski obavezna zimska oprema na putevima u BiH.

Na ostalim putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja saobraćaj se za sada odvija redovno, kao i na ostalim putnim pravcima u Srpskoj, a neophodna je opreznija vožnja zbog mokrih i klizavih kolovoza.

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, a odroni zemlje na kolovoz mogući su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale, u tunelu "Kalovita brda", saobraćaj je potpuno obustavljen zbog sanacionih radova i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen i na dionici magistralnog puta Bijeljina - Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, od Fabrike "Pirometal" do šljunkare-u blizini skretanja za mjesto Marići, naselje Gredice, od 8.00 do 16.00 časova biće izvođeni deminerski radovi, pa će saobraćaj biti obustavljan 30, a propuštan 10 minuta.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, aktuelne su obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova, saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 10 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima ostaje na snazi zabrana za teretna vozila, koja su preusmjerena na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije