Društvo

Pratite nas na Google news

Zabranjena blokada ulaza "Bire"

Zabranjena blokada ulaza "Bire"
Foto: N.N. | Zabranjena blokada ulaza "Bire"
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Prva policijska uprava sa sjedištem u Bihaću donijela je rješenje da se zabrani za sutra najavljeno javno okupljanje i blokada objekta "Bire" u tom gradu, gdje se trenutno nalazi prihvatni centar u kojem borave migranti.

Podsjećamo, blokadu je za sutra u devet sati najavio cazinski preduzetnik Amir Murić, koji je rekao kako će pred ulaze u "Biru" dovesti radne mašine i organizovati cjelodnevnu blokadu objekta. U pomenutom rješenju se navodi kako je zabrana uslijedila jer Murić nije na vrijeme policiji prijavio javno okupljanje, te se navodi kako postoji opasnost da time dođe do ugrožavanja ljudi i imovine ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. 

Murić je istakao kako će poštovati rješenje policije, te da će nastaviti borbu za svoja prava svim raspoloživim sredstvima. On tvrdi kako je njegova kompanija ranije vršila demontažu u fabrici "Bira" i da mu ti radovi nisu plaćeni. Kaže kako se obratio Općinskom sudu u Bihaću i da je trenutno u toku sudski spor o tom predmetu, te da postoji sudska odluka o privremenoj zabrani raspolaganja imovinom "Bire".

 Inače, danas je održan i sastanak ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića s predstavnicima Unsko-sanskog kantona o migrantskoj situaciji.

Mektić je nakon sastanka poručio kako sa aspekta sigurnosti i zdravstva poseban problem predstavljaju "Miral" i "Bira".

"Upućen je zahtjev da ti centri budu ukinuti i da se novi uspostavi izvan naseljenih mjesta", rekao je Mektić.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, rekao je kako u Unsko-sanskom kantonu trenutno ima 4.800 migranata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije