Društvo

Zabranjeno posluživanje hrane u Sportsko-rekreativnom centru kod Olova

Zabranjeno posluživanje hrane u Sportsko-rekreativnom centru kod Olova
Foto: N.N. | Zabranjena priprema i posluživanje hrane u SRCA kod Olova

SARAJEVO - Nakon što je desetoro djece zatražilo ljekarsku pomoć, a nakon boravka u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona zabranila je pripremanje i posluživanje hrane u ovom centru.

"Odmah po prijavi kantonalna sanitarna inspektorica je izašla na lice mjesta, s ciljem inspekcijskog nadzora u objektu. Bili su prisutni i policijski službenici PS Olovo i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica", saopšteno je  iz Kantonalne inspekcije ZDK.

U saopštenju se dodaje da su, prema nalogu dežurnog tužioca u ZDK, za potrebe vještačenja uzeti uzorci hrane i vode, kao i ostali potrebni uzorci (brisevi s radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće uposlenika). 

"Kantonalna sanitarna inspekcija je poduzela zakonom propisane mjere, odnosno zabranila subjektu nadzora pripremu i usluživanje hrane i pića, upotrebu vode za pripremu hrane i pića iz dovoda u objektu, u kuhinji hotela i ostalim objektima gdje se priprema i uslužuje hrana i piće (gril i picerija), do dobivanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija", pojasnili su u saopštenju.

Danas je planirana i inspekcijska kontrola u ovom objektu Kantonalne veterinarske inspekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije