Društvo

Zadovoljavajuća prohodnost većine puteva

Zadovoljavajuća prohodnost većine puteva
Foto: N.N. | Zadovoljavajuća prohodnost većine puteva

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je zadovoljavajuća prohodnost većine magistralnih i regionalnih puteva.

Zbog radova na vodovodnoj mreži, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod, a na navedenoj dionici saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

Na dijelu autoputu Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, u toku je sanacija klizišta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Deminiranje terena izvodi se na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je došlo do izmjene režima saobraćaja na regionalnom putu R-462a, na dionici Obudovac-Lončari.

Na dijelu magistralnog puta Johovac-Rudanka dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, a saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, saobraćaj se na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz semafore.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na magistralnom putu M-20 dionica 303 Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad, zbog pokretanja klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, saobraća se jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na magistralnom putu dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminiranja na lokalitetu Razvršće, na magistralnom putu Glamoč-Mlinište, danas će od 10.00 do 11.00 časova biti privremeno obustavljen saobraćaj.

Sporije se, zbog radova, saobraća i na dionicama magistralnih puteva: Semizovac-Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Srbljani-Cazin.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije