Društvo

Zajedno do novih rješenja u oblasti saobraćaja

Zajedno do novih rješenja u oblasti saobraćaja
Foto: Ustupljena fotografija | Zajedno do novih rješenja u oblasti saobraćaja

​DOBOJ - Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" d.o.o. Banja Luka i Saobraćajni fakultet u Doboju Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisali su danas Memorandum o međusobnoj saradnji, definisan na principima zajedničkog djelovanja u oblastima naučno-obrazovne i istraživačke djelatnosti i stručnog savjetovanja.

Memorandum je u ime JP "Autoputevi Republike Srpske" potpisao v.d. izvršnog direktora za tehničke poslove Slobodan Stanarević, a u ime Saobraćajnog fakulteta dekan Miroslav Kostadinović. Potpisivanje memoranduma upriličeno je u okviru obilježavanja 19 godina rada i postojanja Saobraćajnog fakulteta u Doboju.  

"Velika je čast i zadovoljstvo biti partner jednoj ovakvoj obrazovnoj ustanovi, kakva je Saobraćajni fakultet u Doboju. Ovaj fakultet u prethodnih 19 godina postojanja, iznjedrio je brojne generacije stručnjaka u oblasti saobraćaja i kao takav prepoznat je u naučnoj zajednici, ne samo Republike Srpske već i regiona. Potpisani Memorandum daje nam mnogo prostora za uspostavljanjem čvršće saradnje i zajedničkih aktivnosti, sa ciljem unapređenja kvaliteta i primjene najsavremenih rješenja u oblasti saobraćaja" istakao je Stanarević i dodao da će JP "Autoputevi Republike Srpske" dati maksimalan doprinos u realizaciji dogovorenog.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Stanarević je ukazao i na činjenicu da od ukupnog broja inženjera saobraćaja, koji su zaposleni u JP "Autoputevi Republike Srpske" d.o.o. Banja Luka, njih 14 to zvanje je steklo upravo na Saobraćajnom fakultetu u Doboju. 

On je, takođe, podsjetio da je JP "Autoputevi Republike Srpske", koje ove godine obilježava 15 godina uspješnog poslovanja, preduzeće od strateškog interesa i nosilac najvećih i najkompleksnijih infrastrukturnih projekata, kao i da pored izgradnje i održavanja postojećih i novih auto-puteva, redovno sprovodi mjere i aktivnosti na unapređenju bezbjednosti saobraćaja i svojih usluga ka krajnjim korisnicima kojih je sve više. 

Potpisnici Memoranduma izrazili su želju za intenzivnijim povezivanjem i adekvatnim prepoznavanjem stručnih, naučno-istraživačkih i kadrovskih kapaciteta fakulteta, a u cilju boljeg upoznavanja i jačanja prosvjetne uloge u razvoju mladih, koji će se zapošljavati u oblasti saobraćaja, kao jedne od najvažnijih privrednih grana u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije