Društvo

Završena akcija, Mozzart donirao novac "Srcu za djecu"

Završena akcija, Mozzart donirao novac "Srcu za djecu"
Foto: N.N. | Završena akcija "Navijaj za golove", Mozzart donirao novac "Srcu za djecu"

Svi strastveni ljubitelji fudbala uživali su u proteklom Evropskom prvenstvu, a članovi Udruženja "Srce za djecu" iz Sarajeva imali su i dodatni razlog da se raduju svakom postignutom golu. Naime, kompanija Mozzart organizovala je akciju "Navijaj za golove", gdje su, za svaki postignuti pogodak, donirali po 100 KM u humanitarne svrhe. Golgeteri su zabili ukupno 142 gola, pa je Mozzart donirao 14.200 KM djeci oboljeloj od karcinoma. U "Srcu za djecu" ne kriju da im je ovaj plemeniti gest dotakao srca.

"I mi smo tokom EURO-a zaista navijali svim srcem, bili smo srećni zbog svakog gola. Pored ljubavi prema fudbalu, imali smo i razlog više da se radujemo jer je svaki gol donosio osmijeh našim članovima. Puno nam znači što je Mozzart na takav način odlučio da podrži 'Srce za djecu', a mi ćemo novac utrošiti na odgovoran i transparentan način", kaže direktor Udruženja "Srce za djecu" Fikret Kubat. 

"Srce za djecu" ove godine je postalo punoljetno, a od osnivanja pružaju pomoć mališanima oboljelim od raka i njihovim porodicama tokom i nakon liječenja. Trenutno okupljaju oko 500 članova među kojima su oboljela djeca, njihovi roditelji, ali i grupa mladih "Mladice", koji su ranije uspjeli da se izbore s karcinomom pa sada pružaju podršku onima koji tu bitku trenutno vode.

U Udruženju se bore da djeca imaju kvalitetno liječenje, odrastanje i resocijalizaciju nakon izlaska iz bolnice. Mališanima i njihovim roditeljima pružaju psihosocijalnu podršku, rehabilitaciju boravkom na planini, smještaj u Roditeljskoj kući u Sarajevu, a uskoro će to biti moguće i u Tuzli gdje grade još jednu kuću namijenjenu svojim članovima.

S obzirom na to da nisu na javnom budžetu, sve aktivnosti finansiraju prikupljanjem donacija i apliciranjem na projekte. Podrška odgovornih kompanija, kao što je Mozzart iz kojeg im je stigla jedna od najvećih donacija, dodatni im je vjetar u leđa u borbi za zdravlje najmlađih.

"Hvala Mozzartu jer su prepoznali naš trud, rad i zalaganje za naše male heroje koji vode svoju najveću bitku", za život, za osmijeh i djetinjstvo kakvo imaju njihovi vršnjaci. Zaista smo zahvalni što su organizovali akciju 'Navijaj za golove' i uručili nam ovu vrijednu donaciju. Zato se nadamo da je ovo samo početak naše saradnje", kaže Kubat.

Iz Mozzarta poručuju da su prepoznali humanu misiju ovog udruženja i zbog toga su odlučili nesebično da im pomognu.

"Smatramo da život djeteta nema cijenu i da kao društvo moramo da učinimo sve što možemo kako bismo pomogli da se najmlađi, koju boluju od karcinoma, izliječe. Zbog toga smo odlučili da EURO bude povod za još jednu našu humanitarnu akciju, a prikupljeni novac smo odlučili usmjeriti na podršku plemenitoj misiji Udruženja koje se bori za zdravlje najmlađih", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta Selma Salkanović.

Podsjetimo, kompanija Mozzart je tokom Evropskog prvenstva u fudbalu organizovala akciju "Navijaj za golove", a za svaki gol su obećali da će pokloniti po 100 KM u humanitarne svrhe. Postignuta su 142 gola, pa je Mozzart održao dato obećanje i donirao ukupan fond od 14.200 KM "Srcu za djecu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije