Društvo

Završen naučni skup "Banjalučki novembarski susreti"

Završen naučni skup "Banjalučki novembarski susreti"
Završen naučni skup "Banjalučki novembarski susreti"

BANJALUKA - Svaka nauka je u određenoj krizi zato što je i čovjek današnjice u krizi, rekao je dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Brane Mikanović nakon završetka naučnog skupa "Banjalučki novembarski susreti".

"Čovjeka zovemo raznim imenima - izbjeglicom, migrantom, u kontekstu njegove nacionalne ili religijske pripadnosti, ali lično kao pedagog smatram da je najveći problem ako čovjek nema zaposlenje i ako nema adekvatno obrazovanje", istakao je Mikanović.

On je naglasio da među učesnicima skupa prevladava mišljenje da ima mnogo izazova u vaspitanju i obrazovanju.

"Mi i kao društvo i kao visokoškolska institucija imamo mnogo izazova koje vučemo iz prošlosti, a na koje je razvijeni zapadni svijet već dao odgovor. Nama je izazov da se borimo sa nečim što je u svijetu davno prevaziđeno", istakao je Mikanović.

Mikanović je poručio da će ovaj dvodnevni naučni skup i naredne godine, kada objave zbornik radova, uzrokovati nove izazove.

U organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci 17. put održan je naučni skup "Banjalučki novembarski susreti", na kojem je učestvovalo oko 100 naučnih radnika iz zemalja regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije