Društvo

Završena akcija Udruženja Misli dobro: Bolji uslovi za majke iz cijele RS

Završena akcija Udruženja Misli dobro: Bolji uslovi za majke iz cijele RS
Foto: N.N. | Završena akcija Udruženja Misli dobro: Bolji uslovi za majke iz cijele RS

BANJALUKA – Sanacijom Odjeljenja perinatologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Univerzitetskom kliničkom centru RS završena je akcija "Zajedno mislimo dobro", koju je organizovalo Udruženje građana Misli dobro.

Tokom akcije "Zajedno mislimo dobro" prikupljeno je oko 40.000 KM, tim novcem kompletno je rekonstruisano pet kupatila, zamjenjeno oko 450 metara kvadratnih poda, okrečeno kompletno odljenje i ofarbana stolarija.

Vlado Đajić, direktor UKC-a, nakon što je obišao rekonstruisane prostorije zahvalio je donatorima koji su omogućili da trudnice koje borave na Odjeljenju perinatologdije imaju daleko bolje uslove nego prije rekonstrukcije.

U Udruženju Misli dobro kažu da je cilj akcije Zajedno mislimo dobro bio da se svima stavi do znanja da je briga o majkama i bebama jedan od najvažnijih zadataka društva.

"Naša akcija je počela u maju, predstavom Hipnoza jedne ljubavi. Akciju su podržali građani kupovinom karata za predstavu, te donacijama kompanija i institucija", rekla je Sandra Gojković-Arbutina, član udruženja Misli dobro.

Ovo sanirano odjeljenje danas je posjetio i Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite koji je rekao da će nakon svečanog otvaranja Sjevernog krila UKC-a početi priprema tenderske dokumentacije za rekonstrukciju kompletne zgrade Ginekologije.

Akcija je započela predstavom Hipnoza jedne ljubavi koju je Zvezdara teatar u Banjaluci igrao u maju ove godine. Pored kompanija "Krajina klas" i "Tropic maloprodaja" koje su snosile troškove organizacije i igranja predstave Hipnoza jedne ljubavi, akciju su podržali i kompanija M:tel, Grawe osiguranje, Grad Banjaluka, Notarska komora Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske, firma Knežević enetering, a dio novca prikupljen je i donacijama građana, putem humanitarnog broja i od prodaje ulaznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije