Društvo

Završena druga sedmica virtuelnog učenja za osobe sa Daunovim sindromom

Završena druga sedmica virtuelnog učenja za osobe sa Daunovim sindromom
Foto: Ilustracija | Završena druga sedmica virtuelnog učenja za osobe sa Daunovim sindromom

BANJALUKA - Daun sindrom centar Banjaluka uspješno je završio drugu sedmicu virtuelnog učenja za osobe sa Daunovim sindromom starije od 18 godina u svojim virtuelnim učionicama.

"Nastavljamo s rehabilitacionim programom PAIN, predviđenim za osobe sa Daunovim sindromom starije od 18 godina. Radimo kolektivne psihoterapije, thai chi vježbe, školu glume, muzikoterapije i razne druge radionice prilagođene ovoj populaciji, koji su prije svega ljudi pa tek onda osobe sa Daunovim sindromom", rekao je Zoran Jelić, direktor Daun sindrom centra.

Prema njegovim riječima, polaznici virtuelnih radionica osobe sa Daunovim sindromom su iz Banjaluke, Prijedora, Laktaša, Trebinja, Sarajeva, Beograda, Novog Sada, Zaječara, kao i iz Austrije i Norveške.

Dodao je da su osobe sa Daunovim sindromom presrećne što prisustvuju virtuelnim učionicima.

"Sve ovo je naišlo na veliki pozitivni odjek u javnosti. Neprestano nas zovu sa svih strana svijeta kako bi se osobe sa Daunovim sindromom uključile u naše virtuelne učionice. Na kraju svakog radnog dana u 19 časova imamo virtuelnu žurku, gdje se učesnici prikladno obuku, dame obuku toaletu, i svi zajedno sviramo, pjevamo, ispraćajući tako protekli radni dan i dočekujući novi, a sve uz krilaticu: Ostani kod kuće, pazi sebe, jer time paziš mene", rekao je on.

Jelić najavljuje mnogo kulturno-umjetničkih događaja, kao i dolazak gostiju u virtuelne učionice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije