Društvo

Završeni radovi na novoj zgradi AGGF-a i Šumarskog fakulteta

Završeni radovi na novoj zgradi AGGF-a i Šumarskog fakulteta
Foto: Ustupljena fotografija | Završeni radovi na novoj zgradi AGGF-a i Šumarskog fakulteta

BANJALUKA - Uspješno su završeni svi građevinski radovi na izgradnji objekta u kojem će biti smješten Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet i Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci (UNIBL).

O svemu je informisan i Upravni odbor Univerziteta, na 23. sjednici, održanoj 4. maja 2023. godine, saopšteno je iz UNIBL.

Kako je u svom izvještaju Upravnom odboru UNIBL navela Komisija za kontrolu izvedenih građevinskih radova na objektu u izgradnji za smještaj Arhitektonsko-građevinskog-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta, u narednom periodu na redu je dobijanje upotrebne dozvole za objekat u kampusu, slijedi energetski pregled objekta na osnovu kojeg će biti dobijen energetski certifikat Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske.

Dalje se navodi da u junu slijedi i tehnički prijem objekta, a nakon toga i dobijanje same  upotrebne dozvole od Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka.

"Svakako je važno naglasiti i to da je toku procedura javne nabavke namještaja i opreme za ovu zgradu, a sve u cilju kako bi ova dva fakulteta sljedeću akademsku godinu dočekala  u novim prostorijama", navodi se u saopštenju.

Inače, sredstva za završetak radova na zgradi Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta obezbijedila je Vlada Republike Srpske, a posao koji je trajao od jula 2021. do aprila ove godine obavljao je konzorcijum banjalučkih firmi na čelu sa firmom "Tekton".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije