Društvo

Završetak obnove paviljona do početka akademske godine

Završetak obnove paviljona do početka akademske godine
Foto: Vladimir Stojakovič | Završetak obnove paviljona do početka akademske godine
Srna

BANJALUKA - Radovi na obnovi paviljona "jedan" i "dva" Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci trebalo bi da budu završeni do početka akademske godine u oktobru, rekao je danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Malešević je rekao da je Vlada Srpske za obnovu ovih paviljona, oštećenih u olujnom navremenu krajem prošle godine, obezbijedila više od 3,3 miliona KM, te je izrazio očekivanje da će izvođač radova ispoštovati rokove i dodao da će tražiti da se u radove uključi veći broj radnika, u slučaju da se procijeni da obnova ne ide planiranim tempom.

"Cilj je da radovi budu završeni kako je planirano ugovorom", rekao je novinarima Malešević, koji je danas posjetio paviljone.

On je istakao da je zadovoljan onim što je do sada urađeno na obnovi.

"Trenutni tempo garantuje da ćemo radove uspjeti da završimo na vrijeme i ja ću svake sedmice bar jednom da obiđem paviljone kako bih se uvjerio kako radovi napreduju", rekao je Malešević.

On je dodao da će biti potrebno i da se obezbijede sredstva za opremanje paviljona, jer "studenti zaslužuju kvalitetne uslove".

Malešević je napomenuo da rekonstrukcija podrazumijeva, između ostalog, uređenje unutrašnjih prostorija, vodovodnih, električnih i instalacija za grijanje, kao i vatro-dojave zbog čega studenti u ovim paviljonima neće smjeti da puše u sobama.

Direktor firme "Proda-Mont" iz Doboja Goran Rodić izrazio je nadu da će radovi na obnovi paviljona biti završeni u predviđenom roku, ili do 20. oktobra.

"Na paviljonu `dva` urađeno je gotovo 90 odsto radova, na restoranu nešto manje kao i na paviljonu `jedan`", rekao je Prodić i dodao da je, eventualno kašnjenje moguće kada je riječ o paviljonu "jedan", jer su studenti kasnije napustili taj objekat, nego što je prvobitno bilo dogovoreno.

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske potpisalo je 19. aprila ugovor o obnovi paviljona sa firmom "Proda-Mont" i Republičkom direkcijom za obnovu i izgradnju koja vrši stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije