Društvo

Zbog alkohola sankcionisan 51 vozač, jedan imao više od tri promila

Zbog alkohola sankcionisan 51 vozač, jedan imao više od tri promila
Foto: Ilustracija | Zbog alkohola sankcionisan 51 vozač, jedan imao više od tri promila

BANJALUKA - Banjalučka policija isključila je iz saobraćaja 51 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, osam je zadržano na triježenju, a kod jednog je utvrđeno više od tri promila u krvi.

Tokom pojačane akcije, koja je provedena proteklog vikenda, na alkohol je testirano 86 vozača, 26 je sankcionisano jer su imali od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, kod 15 vozača utvrđeno je od 0,81 do 1,5 promila, a osam je zadržano na triježnjenju zbog više od 1,5 promila alkohola u krvi, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz policije navode su kod vozača čiji su inicijali M.B. utvrđeno 3,06 alkohola u organizmu. Ovo lice kontrolisano je u subotu oko 23.25 časova u Solunskoj ulici.

Sankcionisan je i jedan mladi vozač zbog utvrđenog prisustva alkohola u krvi. Riječ je o vozaču koji ima manje od 21 godinu ili manje od tri godine vozačkog iskustva.

Lice iz Banjaluke čiji su inicijali N.R, uhapšeno je nakon što je kod njega utvrđeno prisustvo droge "THC - 10" i lice M.S. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu droge nakon što su kod njega pronađene dvije PVC vrećice sa oko 4,16 grama marihuane.

Ova lica, koja su bili vozač i suvozač u putničkom automobilu, policija je zaustavila u banjalučkom naselju mjestu Ramići.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, posebno da vozači ne voze pod dejstvom alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije