Društvo

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje
Foto: N.N. | Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS dostavio je informacije resornom ministarstvu o potrebi nabavke dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina, rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković i dodao da postoje dva modela prijavljivanja za vakcinisanje, jedan putem call centra a drugi putem interneta.

Zeljković je rekao da bi javna nabavka ruske vakcine trebala biti gotova krajem sljedeće sedmice, a edukacija medicinskog osoblja koje će raditi vakcinaciju počinje u februaru.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS pojašnjava da je plan vakcinacije širok dokument koji zahvata više segmenata te da će u narednom periodu biti predstavljeni neki od segmenata.

"Danas smo dostavili informacije Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite za dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina", rekao je Zeljković i dodao da je proces javne nabavke za rusku vakcinu priveden kraju, a za očekivati je da će u RS putem Kovaks mehanizma prvo stići Pfizerova vakcina.

Zeljković kaže da postoji plan i za prijavljivanje za vakcinisanje. "Postoje dva modela jedan putem call centra a drugi putem interneta", precizirao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije