Društvo

Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera

Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera
Foto: N.N. | Zeljković: Nabavka vakcina isključivo preko ovlaštenog distributera

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković na današnjoj pres konferenciji rekao je da se vakcina protiv covida 19 očekuje u prvom kvartalu 2021. godine ali da je njenu nabavku nemoguće ostvariti direktno od proizvođača već preko distributera.

Zeljković je pojasnio da se u ovom trenutku vakcine ne mogu nabaviti direktno od proizvođača ali da prozvođači imaju ovlaštene predstavnike, distributere. Ne možemo isključiti kontrolu vakcina, distributera i sve odredbe zakona BiH, rekao je on.

"U ovom trenutku, na žalost, Bosna i Hercegovina ima komplikovan sistem zakona o lijekovima i zakona o javnim nabavkama, mi nemamo dozvolu da kupimo lijekove od nekoga ko nije posrednik odnosno distribubter lijekova, ne možemo vakcine kupiti ditrektno od proizvođača", pojasnio je Zeljković i dodao da su i zemlje u okruženju do sada dobile manje količine vakcina.

"Kao što smo više puta naglasili vakcinu protiv covida 19 očekujemo u prvom kvartalu", rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije