Društvo

Zeljković: U RS nema slučajeva koronavirusa, nema mjesta panici

Zeljković: U RS nema slučajeva koronavirusa, nema mjesta panici
Foto: N.N. | Zeljković: U RS nema slučajeva koronavirusa, nema mjesta panici

BANJALUKA - U Republici Srpskoj nema prijavljenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, trenutno nema ni sumnjivih slučajeva, tako da nema mjesta panici.

Nadležni su preduzeli određene mjere po pitanju ovog virusa.

Rekao je ovo danas Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, koji je istakao da Institut u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, sa svim higijensko epidemiološkim službama Domovima zdravlja, bolnicama, Univerzitetsko kliničkim centrom RS aktivno vrši nadzor nad epidemiološkom situacijom u RS koja je trenutno zadovoljavajuća.

"Preduzeli smo sve moguće mjere u saradnji sa ministarstvom što se tiče nadzora nad epidemiološkom situacijom od prvog dana otkad nas je SZO obavijestila o pojavi koronavirusa u Kini", kaze Zeljković.

Dodao je da imaju dobru saradnju i sa kolegama iz FBiH, te na samom nivou BiH što se tiče saradnje sa Ministarstvom civilnih poslova.

Naglasio je da nema mjesta panici što se tiče građana RS, te da su preduzeli određene mjere i dali smjernice građanima kako da se ponašaju, te da će građanima biti podijeljeni informativni letci kako bi se upoznali sabpreventivim mjerama, a da im je u štampanju letaka pomogla Svjetska zdravstvena organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije