Društvo

Zeljković: U toku nabavka 25.000 testova za virus korona

Zeljković: U toku nabavka 25.000 testova za virus korona
Foto: Arhiva | Zeljković: U toku nabavka 25.000 testova za virus korona

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je u toku nabavka kontingenta od oko 25.000 testova koji se nabavljaju iz sredstava Vlade Srpske posredstvom UNDP-a.

"Vrijednost ovog kontigenta je 1,25 miliona KM", istakao je Zeljković i dodao da izvjesnu količinu testova sukcesivno nabavlja i ova institucija, tako da uvijek postoji i neophodna rezerva.

On je naveo da službe koje vrše laboratorijske analize na prisustvo virusa korona u svakom trenutku imaju na raspolaganju dovoljnu količinu testova kako bi blagovremeno obradili uzorke koji su uzeti od pacijenata.

"Povodom uvođenja dodatnih zaštitnih mjera zbog naglog rasta broja inficiranih kovidom-19, od posebne važnosti je da se građani pridržavaju propisanih pravila", rekao je Zeljković za Radio Republike Srpske.

On je istakao da je akcenat na higijeni i fizičkoj distanci, koja podrazumijeva nošenje maski i na otvorenom prostoru, naročito kada se okuplja veća grupa ljudi, prilikom raznih proslava, izvođenja nekih radova i čekanja u redovima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije