Društvo

Žene lovci kreću u hajku na vuka

Žene lovci kreću u hajku na vuka
Foto: Srna | Žene lovci kreću u hajku na vuka

KOTOR VAROŠ - Svečanom večerom na planini Borja počeo je Šesti međunarodni lov za žene, trodnevna manifestacija koja je okupila žene lovce iz inostranstva i Republike Srpske.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je damski lov jedinstven svjetski projekat, koji okuplja evropske i domaće žene lovce svake godine u kotorvaroškim lovištima.

"Ne postoji slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru damskog lova, a istovremeno ih upoznajemo sa prekrasnim predjelima opštine, s divljači koju imamo i raznolikošću terena, sa ciljem da ih podstaknemo da se ponovno vrate u Kotor Varoš, što one i čine", poručio je Sakan, koji je i generalni pokrovitelj manifestacije.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" iz Kotor Varoši Nedeljko Glamočak naveo je da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

"U goste su nam stigle žene lovci iz NJemačke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Osim njih, naši redovni gosti su i žene lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Prnjavora, Zvornika, Teslića, Novog Grada i drugih gradova iz Republike Srpske", rekao je Glamočak.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović istakao je da je ova manifestacija ušla u kalendar turističkih manifestacija opštine, a da je cilj da ona bude i u kalendaru republičkih turističkih manifestacija.

Petrović je uručio zahvalnice načelniku opštine Sakanu, predstavniku hotela "Hajdučke vode" Vujadinu Peševiću, vlasniku i direktoru fabrike obuće "Dermal" Radenku Bubiću, direktoru Komunalnog preduzeća "Bobas" Slobodanu Juriću i direktoru hotela "Hajdučke vode" Goranu Perizu, jer su pružili nesebičnu podršku u organizaciji Damskog lova.

Svečana večera održana je u hotelu "Hajdučke vode", a organizatori ove međunarodne manifestacije su Turistička organizacija Kotor Varoši i tri lovačka udruženja sa područja opštine, "Uzlomac", "Jelovka" iz Maslovari i "Borčići" iz Šipraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije