Društvo

Pratite nas na Google news

Zeničanin prodaje imovinu kako bi njegov sin mogao nastaviti liječenje

Zeničanin prodaje imovinu kako bi njegov sin mogao nastaviti liječenje
Foto: Facebook | Zeničanin prodaje imovinu kako bi njegov sin nastavio liječenje
Fena

SARAJEVO - Nakon objave Zeničanina Hamdije Kadića da prodaje svu imovinu kako bi njegov trinaestogodišnji sin Danis mogao nastaviti s liječenjem u Njemačkoj, humanitarna organizacija Pomozi.ba odlučila je ovoj porodici donirati 10.000 KM, kako bi spriječila da ostanu na ulici, bez krova nad glavom.

Pored novčane donacije ustupljen je i broj 17012, koji će biti aktivan do kraja septembra. Broj je jedinstven za sve operatere u BiH, a pozivom se za Danisovo liječenje doniraju 2 KM. 

Borba Danisa Kadića traje od rođenja. Danis kao beba nije mogao puzati, sjediti, nekontrolisano je padao, jer nije imao osjećaj za ravnotežu, budući da su mu u mozgu uništene motoričke oblasti i centri za vid. 

Kada je imao godinu dana dijagnostifikovana mu je cerebralna paraliza, a čitav život u popunosti zavisi o drugima i ne može se kretati bez pomagala. 

Danis je do sada imao nekoliko operativnih zahvata, a kako mu se stanje pogoršalo ponovo mora na operaciju, ali ovaj put u Minhen. Predviđeni zahvat trebao bi mu dugoročno omogućiti siguran, stabilan i olakšan hod. 

Samo za operaciju potrebno je platiti 18.000 eura. Međutim, to je tek početak troškova za Danisove roditelje. Nakon operacije moraju platiti i postoperativne motoričke vježbe u trajanju od nekoliko mjeseci, kompletan boravak u Minhenu, transport do klinike, medicinska pomagala, tako da im ukupno treba između 40.000 i 45.000 eura. 

Svi koji žele pomoći Danisu i njegovim roditeljima, pored poziva na broj 17012, mogu uplatiti novčanu donaciju i putem naših standardnih računa. 

PayPal: paypal1@pomozi.ba  Za uplate iz BiH:  Intesa Sanpaolo Banka BiH  154-180-20085330-48  Za uplate iz inostranstva:  Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH  SWIFT CODE:UPBKBA22  IBAN: BA39 1541802008533048  Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo  Svrha: Danis Kadić  Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:  ERSTE BANK  IBAN: AT64 2011182266475400  BIC: GIBAATWWXXX  Wien, Oestereich  Name: hilfhelfen-pomozi.ba  Verwendungszweck:Danis Kadić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije