Društvo

Zgrada institucija BiH osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce"

Zgrada institucija BiH osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce"
Foto: Fena | Zgrada institucija BiH osvijetljena u obliku 'Zlatne vrpce'

SARAJEVO - Zgrada institucija BiH u Sarajevu večeras je osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce" radi podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane.

Navedenu aktivnost realizuje Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona "Pipol" uz pomoć i podršku Službe za zajedničke poslove institucija BiH, a u sklopu kampanje "Zlatni septembar" koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječjem dobu.

"Zlatna vrpca" je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu. Udruženje "Pipol" je 20. septembra 2019. na Trgu slobode u Tuzli treću godinu za redom oblikovalo "živu zlatnu vrpcu" radi pružanja podrške djeci oboljeloj od raka, divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak, i u znak sjećanja na prerano preminule mališane.

Na taj način žele iskazati solidarnost i pružiti podršku djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka, kao i porodicama prerano preminulih mališana širom BiH, jer je rak univerzalna bol koja ne poznaje spol, godine, granice, vjeru ili naciju, saopšteno je iz Udruženja "Pipol".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije