Društvo

Zoran Miljanović novi predsjednik "Veterana Republike Srpske"

Zoran Miljanović novi predsjednik "Veterana Republike Srpske"
Foto: Srna | Zoran Miljanović novi predsjednik "Veterana Republike Srpske"

BANJALUKA - Ratni komandant bataljona Druge semberske brigade iz Bijeljine Zoran Miljanović izabran je za novog predsjednika Udruženja "Veterani Republike Srpske".

Miljanović je do sada obavljao funkciju predsjednika Skupštine Udruženja, a na njegovo mjesto izabran je dosadašnji predsjednik Udruženja Duško Vukotić.

Miljanović, koga su danas izabrali Upravni odbor i predsjedništvo Skupštine Udruženja u Banjaluci, rekao je novinarima rekao "Veterani" ostaju usmjereni na tri cilja, od kojih je prvi da ratni veterani, odnosno borci odbrambeno-otadžbinskog rata budu kao kategorija zavedeni u Ustav Republike Srpske, drugi je izmjena Zakona o pravima boraca, a treći novi registar boraca.

"Ono što posebno tražimo je novi registar boraca, jer smatramo da je u postojećem mnogo ljudi kojima tu nije mjesto čime se umanjuju prava za istinske borce", poručio je Miljanović.

On je poslije sjednice Upravnog odbora i predsjedništva Skupštine, istakao da je ovo Udruženje 2017. godine predstavilo svoj prijedlog zakona o pravima boraca, prema kojem nijedno stečeno pravo ne smije biti umanjeno.

Vukotić je rekao da "Veterani" trenutno imaju 23.000 registrovanih članova i infrastrukturu od Trebinja do Novog Grada.

"Kada se stvore povoljni epidemiološki uslovi održaćemo redovnu sjednicu skupštine, na kojoj treba da budu potvrđena današnja imenovanja ili da se bira novo rukovodstvo", dodao je Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije