Društvo

Zvaničnici Srpske čestitali Božić

Zvaničnici Srpske čestitali Božić
Foto: Ilustracija | Zvaničnici Srpske čestitali Božić

BANJALUKA - Najviši zvaničnici Republike Srpske čestitali su pravoslavnim vjernicima Badnji dan i Božić.

Srpski član Predsjedništva BiH Badnji dan i Božić je čestitao sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću.

"Želim da vam Božić svima donese snagu da se izborite sa izazovima sa kojima se susrećete i da ovaj praznik ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom", istakao je Dodik.

On je naglasio da je Božić najradosniji porodični praznik kada se okuplja cijela porodica i slavi sa najbližima i najmilijima i zato su ljubav, razumijevanje, solidarnost i tolerancija poruke koje nam ovaj praznik donosi i koje nas ispunjavaju.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da Badnje veče donese svima mir, spokoj i ljubav, a Božić zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav `Mir Božiji - Hristos se rodi` svim vjernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji - u miru i radosti, u krugu svoje porodice i prijatelja", poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestititala je Božić sa željom da dan Hristovog rođenja svim vjernicima podari duhovni mir, vjeru i nadu da će vrijeme koje dolazi biti obilježeno istinskim hrišćanskim vrijednostima.

"Neka dan Hristovog rođenja svim vjernicima podari duhovni mir, vjeru i nadu da će vrijeme koje dolazi biti obilježeno istinskim hrišćanskim vrijednostima, posvećenim ljubavi, razumijevanju i poštovanju među ljudima", navela je Cvijanovićeva u čestitki upućenoj Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

Uz iskrene želje da predstojeće božićne praznike vjernici provedu u zdravlju i dobrom raspoloženju, ličnoj i porodičnoj sreći, Cvijanovićeva je uputila tradicionalni hrišćanski pozdrav "Mir Božiji – Hristos se rodi!", saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da blagodat Božića, kao porodičnog praznika, bude podstrek afirmaciji zdrave porodice i njenih vrijednosti, što je osnovna pretpostavka opstanka i sveopšteg napretka.

Čubrilović je Božićnu čestitku uputio NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i drugim pravoslavnim vjernicima koji Božić praznuju prema julijanskom kalendaru.

"Upućujem Vam srdačne čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedete u miru, zdravlju i prazničnoj radosti i da, ukrijepljeni blagodaću velikog praznika, kao časni ljudi svijetla obraza, istrajemo na blagočestivom svetosavskom putu istine i pravde koji su nam odredili naši sveti preci", napisao je Čubrilović u čestitki.

Povodom nastupajućeg praznika, Čubrilović je u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime uputio srdačne čestitke, uz tradicionalni pozdrav: "Mir Božiji, Hristos se rodi".

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Božić NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju i pravoslavnom srpskom narodu i poručio da duhovna poruka praznika Hristovog rođenja bude rukovoditelj na putu časnog i vrlinskog života koji je temelj i garant opstanka i napretka, kao i očuvanja identiteta.

"Želeći da Božić dočekate i proslavite u miru, zdravlju i radosti, a njegova duhovna poruka bude rukovoditelj na putu časnog i vrlinskog života koji je temelj i garant našeg opstanka i napretka, očuvanja sopstvenog identiteta i svijetle budućnosti, sve vas pozdravljam drevnim vitlejemskim pozdravom radosti i mira: `Mir Božiji, Hristos se rodi!`", navodi se u čestitki upućenoj mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru.

Višković je čestitku uputio u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije