Društvo

Zvaničnici u BiH čestitali 8.mart

Zvaničnici u BiH čestitali 8.mart
Foto: Pixabay | Zvaničnici u BiH čestitali 8.mart

BANJALUKA - Širom svijeta danas se obilježavaju Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, a čestitke su ovim povodom uputili i zvaničnici Srpske.

Milorad Dodik,  predsjednik Republike Srpske, u česticu povodom 8. marta poručio da žene kao stub porodice, društva i institucija predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj u svim sferama.

"Žene obavljaju brojne odgovorne, profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama pokrenuti su mnogi pozitivni procesi", navodi se u čestitki.

Dodik je naglasio da će institucije Republike Srpske nastaviti da se zalažu i bore da položaj žena u svim segmentima života bude još kvalitetniji, saopšteno je iz Kabineta presjednika Srpske.

Radovan Višković,  predsjednik Vlade Republike Srpske, poručio je da je nemjerljiv doprinos koji žene daju u stabilnosti i napretku društva.

"Majkama, suprugama, sestrama i svim ulogama koje zauzimaju u našim srcima, čestitam 8. mart, sa željom da ovaj datum bude kruna naše cjelogodišnje, kao i cjeloživotne posvećenosti poboljšanju njihovog položaja u društvu", naveo je Višković i  istakao da je zalaganje i rad žena, zajedno sa majčinstvom kao jednom od najvrednijih kategorija, predstavlja najveće bogatstvo koje je potrebno još više njegovati i unapređivati.

"Svjedoci smo hrabrosti žena i njihove uloge u očuvanju Republike Srpske, kako kroz istitucije, tako i kroz porodicu, na čemu im dugujemo ogromnu zahvalnost", zaključio je Višković.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS, istakao je da su žene oličenje hrabrosti, snage i požrtvovanosti, te stub porodice i društva.

"Naša je obaveza da radimo na njihovom osnaživanju, jer sa jakim ženama Republika Srpska je jača, stabilnija i prosperitetnija. Bez uspješnih žena nema ni ekonomskog napretka, koji je veoma važan za svako društvo i državu", naglasio je Stevandić u čestitki upućenoj svim ženama.

Stevandić je dodao da će Narodna skupština Republike Srpske nastaviti da unapređuje zakonodavni okvir radi poboljšanja položaja žena u svim sferama javnog i privatnog života.

Svim ženama 8. mart čestitala je i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

"Jednake mogućnosti žena i muškaraca nisu povlastice, već obaveza, zato je i ovaj dan prilika da još jednom ukažemo na potrebu unapređenja njihovog ekonomskog, socijalnog i političkog položaja, kao i na zaštitu od svih oblika diskriminacije i nasilja", istakla je Cvijanović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena.

"Obilježavanje ovog datuma naglašava vaša ekonomska, politička i društvena postignuća, ali i skreće pažnju na dalju potrebu napretka u borbi za rodnu ravnopravnost", poručio je Komšić i zahvalio se na njiohovoj snazi, ljubavi i neumornom radu koji čine naš svijet boljim mjestom.

Ljubiša Ćosić,  gradonačelnik Istočnog Sarajeva, čestitao je danas Međunarodni dan žena, poručivši da su one najjači oslonac na kojem društvo počiva i da poštovanje i pažnju zaslužuju svakoga dana, a da je 8. mart tu samo da na to podsjeti.

"Našim bakama, majkama, sestrama, suprugama, prijateljicama i svim ostalim damama želim da čestitam Međunarodni dan žena ", naveo je Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije