Društvo

Zvorničaninu potreban novac da bi izbjegao amputaciju noge

Zvorničaninu potreban novac da bi izbjegao amputaciju noge
Foto: Ustupljena fotografija | Zvorničaninu potreban novac da bi izbjegao amputaciju noge

SARAJEVO - Damiru Ibrahimoviću iz Zvornika, trenutno nastanjenom u Kalesiji, ocu četvoro maloljetne djece, prijeti amputacija noge.

Danima ne ustaje i ima nepodnošljive bolove. Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć, te je u funkciji humanitarni broj 17014, pozivom na koji je moguće donirati dvije KM za njegovo liječenje. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Damir je prije 10 godina pao sa skele i povrijedio lijevu nogu. Tada dobija jaku infekciju koja se samo širila. Uprkos užasnoj rani i bolovima išao je raditi za dnevnicu kao moler kako bi svojoj djeci obezbijedio normalan život.

"Ovaj 42godišnji čovjek je 100% invalid. Liječio se u Fojnici, Tuzli, Sarajevu, ali bezuspješno. Sada mu je jedini spas liječenje u Turskoj gdje će ljekari probati da saniraju infekciju koristeći hiperbarične oksigene terapije, a u najgorem slučaju će mu morati amputirati nogu. U zavisnosti od ishoda, Damiru će trebati od 12.000 do 20.000 evra za liječenje koje on i njegova porodica nisu u mogućnosti prikupiti", navode iz Udruženja.

Damiru se, pored poziva na broj 17014, može pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije