Društvo

m:tel vas poziva da se zajedno edukujemo o bezbjednosti naše djece na internetu!

m:tel vas poziva da se zajedno edukujemo o bezbjednosti naše djece na internetu!
Foto: Ustupljena fotografija | m:tel vas poziva da se zajedno edukujemo o bezbjednosti naše djece na internetu!

"Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu" kampanja je koja skreće pažnju na važnost bezbjednosti naše djece i mladih u online svijetu, a koju realizuje kompanija m:tel zajedno sa Unicefom u BiH, te Plavim telefonom.

Ovu godinu kompanija m:tel, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, posvetila je aktivnostima na podizanju svijesti o važnosti edukacije o bezbjednosti djece i mladih u online prostoru. Ova važna tema treba da bude prioritet kako roditeljima, tako i nastavnom kadru, te cjelokupnoj društvenoj zajednici. Tim više, jer živimo u svijetu modernih tehnologija koje, koliko god da otvaraju bezbrojne mogućnosti za napredovanje, učenje i komunikaciju, toliko mogu biti i mjesto koje nosi opasnosti i rizike za najmlađe, za njihovo mentalno zdravlje i dobrobit.

Stoga je m:tel, kao tehnološka kompanija koja je vodeći pružalac usluga interneta na prostoru BiH, svoje resurse u edukativnom smislu, ali i u softverskom, ponudila zajednici kao načine zaštite u virtuelnom prostoru. Pored Sigurnog neta, platforme za zaštitu od neprimjerenih sadržaja za škole, kao i usluge Sigurni net za svoje korisnike, u okviru projekta pod sloganom „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu“, m:tel je započeo veliku akciju aktivnosti na edukaciji i razgovorima o ovoj važnoj temi.

Pored aktivnosti na edukaciji zajednice putem medijskih kanala komunikacije, ovaj projekat podrazumijeva i organizovanje susreta sa uglednim stručnjacima iz oblasti zaštite dječijih prava, tehnologija, kao i institucija i ustanova koje se bave pitanjima iz ove oblasti. Tokom aprila i maja ove godine, širom BiH biće realizovane i panel-diskusije s temama koje se tiču nasilja u digitalnom okruženju, načinu zaštite, usluga i programa za prevenciju nasilja i negativnih posljedica nasilja u online svijetu, djece i interneta generalno, te pravila korišćenja interneta u smislu digitalne pismenosti.

Budući da su ovo teme koje treba da budu od interesa za sve članove društva, kao i da su edukacija i znanje najvažniji faktori zaštite, kompanija m:tel poziva da se ovom projektu priključimo kolektivno, kao zajednica. 

Prva panel diskusija zakazana je za 17. april u Sarajevu, a za njom slijede i drugi gradovi u BiH - Mostar, Trebinje, Doboj, Bijeljina, Tuzla… Informacije o ovom projektu pronađite na zvaničnoj stranici komapnije m:tel, kao i na blog kompanije mtelblog.ba. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije